Daisy van Bekkum

In 2009 heb ik mijn rechtenstudie afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik ben daarna de advocatuur ingegaan en na vijf jaar ben ik als jurist verder gegaan. Na daar vier jaar werkzaam te zijn geweest als jurist heb ik andere juristen gecoacht en begeleid. Dit laatste vond ik extra leuk om te doen. Het werken met andere mensen en hen te zien groeien en opbloeien.

Dat laatste zie je ook gebeuren als je met een groep een voorstelling gaat maken. Rechten studie en toneel/theater heeft niet echt veel met elkaar te maken, dus hoe kom je er dan op om een theatraal concert Altijd Verbonden te maken en te organiseren?

Ik stond al vanaf kleins af aan op het podium. Ik geniet daar ontzettend van. Als ik op het podium sta, ga ik open en voel ik alles stromen en kan ik mij uiten. Qua achtergrond in het theater heb ik met vele voorstellingen meegedaan en was ik 8 jaar wekelijks te vinden bij theaterschool Hakoena.

In maart 2020 verloor ik mijn zoontje Tobias tijdens de zwangerschap en sindsdien ben ik vooral bezig met het uitstippelen van een nieuw in te slaan pad en ik begon met het organiseren, programmeren en maken van een theatraal concert Benefietconcert AltijdVerbonden in 2021. Ik verzamelde mensen om me heen die dit tot uitvoering konden brengen. Dit was wat ik wilde doen en elk jaar opnieuw wil doen en wat ik ook wil uitbouwen tot iets groters. Zoals het lotgenoten meenemen in het maken van dit theatrale concert en of andere projecten. Ik vind het moeilijk te omschrijven, maar door iets te doen waar ik mezelf heel goed bij voel, hoop en liefde verspreiden door iets te vertellen en te zingen, voel ik de liefde stromen en dat is zo intens mooi. Het is mijn intentie andere lotgenoten een hart onder de riem te steken door mijzelf kwetsbaar op te stellen en ze het gevoel te geven dat zij en hun overleden kinderen er toe doen. Meer horen?

Of : https://podcasts.apple.com/us/podcast/afl-1-licht-uit-spot-aan/id1610202187?i=1000551851635