Sandra di Giovanni

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik wilde dansen. Altijd ging ik met mijn zus mee als zij balletles had. Toen ik vier was volgde ik mijn eerste lessen en ben ik nooit meer gestopt. Inmiddels ben ik afgestudeerd als uitvoerend theaterdanseres aan de Hogeschool van de Kunsten Arnhem (huidige Artez). Daarnaast heb ik een specialisatie in klassieke dans en jazzdans gedaan op het I.A.L.S. in Rome na het winnen van een talentenbeurs via het Hey Konijn Fonds.

Na terugkomst in Nederland ben ik me, naast theaterdans, ook in zang en spel gaan verdiepen. Dit heeft mij tot een heel allround artiest gevormd en heb ik in allerlei (theater-)producties gestaan als danseres, actrice, zangeres, en presentatrice. Naast mijn uitvoerende werk werk ik al jaren als freelance docent en (catwalk)choreograaf en blijf ik mijn eigen werk ontwikkelen. Ik haal veel voldoening uit het overbrengen van mijn kennis en passie.

Mijn motto: Het leven verloopt in pieken en dalen, met kleurrijke en ook donkere momenten en met de bijbehorende emoties. Je groeit, wordt sterk en herkent ‘de kleine dingen’. Geen mooiere inspiratiebron dan het leven zelf en bij twijfel?: GEWOON DOEN!!!